Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

«Σαμαράκι» στα δημόσια έσοδα! Αθάνατο ελληνικό κράτος!



Θα έχετε βαρεθεί να ακούτε για «τρύπες» στα έσοδα του Δημοσίου. «Τρύπα» εδώ, «τρύπα» εκεί, «τρύπα» παραπέρα, η λεωφόρος των εσόδων του ελληνικού κράτους δεν διαφέρει σε τίποτε από τις πραγματικές ασφάλτινες οδούς καθ’ άπασαν την επικράτειαν: είναι γεμάτη τρύπες. Λακούβες! 

Όπως φαίνεται όμως, σε πλήρη αναλογία με την άσφαλτο, διαθέτει και «σαμαράκια»! Λιγότερα από τις «τρύπες», αλλά υπαρκτά. 

Εννοώ βεβαίως διάφορα «κρυφά» έσοδα, για τα οποία ουδείς πολίτης γνωρίζει κάτι και ουδείς αρμόδιος ανακοινώνει επισήμως κάτι. 

Δεν γνωρίζω αν είναι θέμα τυχαίου σφάλματος, κουτοπονηριάς ή λαμογιάς, πάντως υπάρχουν έσοδα των οποίων είναι γνωστή η προέλευση, αλλά άγνωστη η πορεία και κατάληξη. Δεν γνωρίζουμε δηλαδή ποιος τα διαχειρίζεται και πού πάνε! 

Εξηγώ: 

Συγγενικό μου πρόσωπο σκοπεύει να αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης. Κατέβαλε λοιπόν 90 (ενενήντα) ευρώ για παράβολα, από τα οποία 40 (σαράντα) υποτίθεται ότι πάνε για ιατρικά πιστοποιητικά. Δύο γιατροί, οφθαλμίατρος και παθολόγος, από 20 (είκοσι) ευρώ έκαστος. Σωστά; 

Λάθος! 

Όταν ο συγγενής μου επισκέφθηκε τον οφθαλμίατρο, πληροφορήθηκε έκπληκτος το εξής: 

Η προηγούμενη τροϊκανή κυβέρνηση, μείωσε την αμοιβή των γιατρών στα 10 (δέκα) ευρώ για κάθε επίσκεψη. ΓΕΝΙΚΩΣ. Το ελληνικό δημόσιο αμείβει πλέον κάθε συμβεβλημένο γιατρό με δέκα ευρώ, είτε για εξέταση, είτε για συνταγογράφηση, είτε για έκδοση πιστοποιητικού. (Παρένθεση: από τα δέκα ευρώ ο γιατρός παίρνει καθαρά 6-7 κι αυτά μετά από μήνες-χρόνια. Δεν γνωρίζω άλλον επιστήμονα ή τεχνικό, στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, του οποίου το πιστοποιητικό, η σφραγίδα δηλαδή και η υπογραφή του για σοβαρότατο θέμα, να αποτιμώνται 6-7 ευρώ. Όσοι επένδυσαν, επί σειρά ετών και με σχέδιο, στην απαξίωση του ιατρικού επαγγέλματος, μέσω της υπερπαραγωγής πτυχιούχων Ιατρικής, θα πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους. Τέλος παρένθεσης). 

Ο οφθαλμίατρος λοιπόν και ο παθολόγος, για τις υπηρεσίες τους στον υποψήφιο οδηγό, παίρνουν από 10 (δέκα) ακαθάριστα ευρώ, εδώ και έναν χρόνο περίπου. Σύνολον; Είκοσι. Ο υποψήφιος οδηγός όμως συνεχίζει να πληρώνει 90 (ενενήντα) και όχι 70 (εβδομήντα) όπως θα έπρεπε! Ενώ δηλαδή οι αμοιβές των γιατρών «αναπροσαρμόστηκαν» με νόμο, το παράβολο παρέμεινε (παρανόμως;) απροσάρμοστο! 

Το θέμα δεν έχει γίνει γνωστό (άλλωστε τι σημαντικό γίνεται ποτέ γνωστό;), παρότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εδώ και πολύ καιρό, αλληλογραφεί σε οξύ τόνο με τα (αν)αρμόδια υπουργεία και έχει προσφύγει και στην δικαιοσύνη (η οποία ως γνωστόν εκτός από τυφλή είναι και αργή, ίσως επειδή όντας τυφλή, αν βιαστεί θα σκοντάψει!). 

Το αλαλούμ συμπλήρωσε πρόσφατο έγγραφο του Υπουργείου Μεταφορών της νυν τροϊκανής κυβέρνησης προς τον Ιατρικό Σύλλογο, όπου οι (αν)αρμόδιοι προέβησαν σε πρωτοφανή κωλοτούμπα-πιρουέτα-ζεϊμπεκιά: διατείνονται ότι ζήτησαν από την Εθνική Τράπεζα ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ!!! 

Φοβερό έτσι; Το πρόβλημα ελύθη! Όταν δεν μας συμφέρει η ανάλυση ενός λογαριασμού, την διακόπτουμε! (Να το περιμένουμε και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και των άλλων ΔΕΚΟ;). 

Στις παρακάτω φωτογραφίες, τα έγγραφα όπως εστάλησαν από τον Ιατρικό Σύλλογο στον φίλο οφθαλμίατρο. Κλικάρετε, διαβάστε και γελάστε!


   

Εγώ πάντως, ως έλλην πολίτης, έχω δικαίωμα και γι αυτό απαιτώ να μάθω: 

Τι σόι «σαμαράκι» είναι αυτό στην σύγχρονη Σαμαρική Ελλάδα; 

Πού πάνε τα 20 ευρώ, από κάθε υποψήφιο, που δεν πάνε στους γιατρούς; 

Ποιος διαχειρίζεται τα χρήματα αυτά; 

Πού είναι, αν υπάρχει, η νομοθετική ρύθμιση γι αυτό; 

Θα επανέλθω… 

Υ.Γ Οι παπαγάλοι του διαδικτύου και όσοι κοιμούνται και ξυπνάνε με τα εικόνισματα του Καραμανλή της Ραφήνας και του Yorgo της Μάργκαρετ (που παραλίγο να σώσουν την Ελλάδα, αλλά δεν τους αφήσανε), μην αρχίσουν τους αφορισμούς. Τα πράγματα είναι σοβαρά. Ο Ιατρικός Σύλλογος είναι θεσμικό όργανο και έχει νομική υπηρεσία! Το δε Δ.Σ του πρόσκειται στην συμπολίτευση… 


5 σχόλια:

Χριστίνα είπε...

Ποιήμα διαχρονικό το οποίο αποδεικνύει ότι ο Ελληνας και η νοοτροπία του ραγιαδισμού της κουτοπονηριάς και της λαμογιάς δύσκολα θα βγει απο το αίμα του καθώς κ. Αριστείδη αυτοί που επιλέγουν , κλέβουν, αδιαφορούν ή βεβηλώνουν και βιάζουν κατασυρροή το κράτος μας χρόνια τώρα είναι άνθρωποι απο εμάς απο το λαό γεννήθηκαν , ή επιλέχτηκαν ή εκλέχτηκαν .....

Δυστυχία σου Ελλάς
- Γιώργος Σουρής (1853 - 1919)

Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ' όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,
να ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;

Να ‘χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυο φορώντας τα πόδια που 'χει
στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.

Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαριέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

Δυστυχία σου, Ελλάς,
με τα τέκνα που γεννάς!
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

Αυτόλυκος είπε...

Αριστείδη,
θυμάσαι μιά βλαχομπαρόκ διαφήμιση? (Σάκ βουαγιάζ κλπ). Ορίστε μία "βερσιόν" πού εξηγεί τά φαινόμενα πού περιγράφεις.

Μαντμαζέλ,
κοινοβουλευτισιόν χοντροκλεψιόν γκαραντί,
απατεών αλέ ρετούρ καί μίζα ντούμπλ φάς.
Γκράντ σουξέ κι από μανζέ γκουρμέ.
Εξοπλισμέ, Ζιμενσέ, Χρηματιστίκ,
Βατοπεδουάρ, Ολυμπιάντ, ασφαλιστίκ κασέ
καί ζενερέλ φαταούλ αχορταγιέζ.

Ανώνυμος είπε...

Και πολλά παίρνουν οι γιατροί για ουσιαστικά μια εξέταση που ουτε καν την κάνουν.
Το Αμερικάνικο Κράτος για κάθε 1$ οταν επισκέπτονται οι ασθενείς τον γιατρό τότε ο ιατρός επιστρέφει τα 98 cents.
Obama sequester για ρίξτε μια ματιά και google άρετε να ενημερωθείται.

Αριστείδης είπε...

Καλημερίζω τους πάντες!
Χριστίνα και Αυτόλυκος μου φτιάξανε την διάθεση με τα χιουμοριστικά! Ευχαριστώ!
Αυτόλυκε δικό σου είναι αυτό το ποίημα (κυριολεκτικά) αλά "Γαλλικά"; Αν ναι, βάλτου κόπιράιτ μην μας το κλέψουν!!

Προς τον Ανώνυμο φίλο:
Ασφαλώς εννοείτε τους συμβεβλημένους γιατρούς και τους γιατρούς του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Συμφωνώ ότι δεν κάνουν κάτι ιδιαίτερο και συχνά δεν κάνουν τίποτε απολύτως.
ΩΣΤΟΣΟ:
1) Οι ιδιώτες γιατροί (χωρίς σύμβαση) κάνουν-δεν κάνουν, χρεώνουν εκατοσταριές. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ποιος κάνει ή δεν κάνει, αλλά πόσο αποτιμά το ελληνικό δημόσιο την ευθύνη της πράξης.
2) Αν οι αμοιβές κοστολογούνται όσο η πράξη και όχι η ευθύνη της πράξης, τότε ο δημόσιος υπάλληλος που ανακατεύει χαρτιά σ' ένα γραφείο και πατάει σφραγίδες πρέπει να πάρει μηδενική αμοιβή.
3) δεν εκπροσωπώ τους γιατρούς και ασφαλώς δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω. Αν ο αμερικανός παίρνει 2 σεντς και ο έλληνας τίποτε ψίχουλα παραπάνω, πρόβλημά τους. Αν γουστάρουν την ζητιανιά δεν είναι δικό μου θέμα.

Αυτόλυκος είπε...

Άστους νά τό κλέψουν! Έτσι θά τό διαδώσουν περισσότερο.
Πάντως, άν μπεί τό ΣΔΟΕ στήν Βουλή, θά βρεί κόμματα καί κυβέρνηση μέ διπλά βιβλία!