Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Τι να ΄ναι άραγε αυτό το «Διεθνές Δίκαιο»;



«... εἶναι τὸ δίκαιον οὐκ ἄλλο τι ἢ τὸ τοῦ κρείττονος συμφέρον».

Ο πολύς Ευάγγελος Βενιζέλος, διαπρεπής καθηγητής συνταγματολόγος. 


Ο άρχων Προκόπιος Παυλόπουλος, της ιδίας ιδιότητος και ειδικότητος. 


Αμφότεροι αποφαίνονται, κατά καιρούς, γνωμοδοτούν, δηλώνουν, αρθρογραφούν περί «διεθνούς δικαίου». (Μαζί τους, βέβαια, κι άλλοι πολλοί). Μεγάλου ειδικού βάρους νομικοί, αναμφισβήτητης αξίας, εγνωσμένου κύρους. Πού τους χάνεις, πού τους βρίσκεις; Σε ημερίδες και εφημερίδες, σε συνέδρια και φόρα, σε κανάλια και ραδιόφωνα, να μασούν-αναμασούν-μηρυκάζουν το ίδιο ρεφρέν: «διεθνές δίκαιο». 

Μερικοί κακοήθεις ίσως προβάλλουν αντιρρήσεις. Ίσως εγείρουν ερωτήματα για την επάρκεια των εγκρίτων αυτών. Για το ποιόν και το παρελθόν τους. Ίσως αναρωτηθούν, λόγου χάριν, τι δουλειά έχει το «δίκαιο» γενικότερα, με την επιβολή κεφαλικού φόρου μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Ίσως διερωτηθούν ποιο «δίκαιο» επιβάλλει διορισμούς και μονιμοποιήσεις δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων σε έναν νεκρό δημόσιο τομέα ή τη νομιμοποίηση αναλόγου αριθμού παρανόμων μεταναστών σε ένα κράτος που μαστίζεται από την υπογεννητικότητα. Δεν βαριέστε. Κακοήθεις είναι, κακοήθειες λένε. Γι αυτό άλλωστε υπάρχουν οι δικαστές. Για να τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί όποιον «κακοήθη» απειλεί τους θεσμούς. 

«Διεθνές δίκαιο» λοιπόν. Ψωμοτύρι των θεσμικών. 

Τι να ΄ναι όμως αυτό το πράγμα; Ακούγεται ωραίο. Βαρύ(γδουπο). Καθησυχαστικό. Ένα «δίκαιο» με διεθνή εφαρμογή. Ένας παγκόσμιος νόμος. Μια πλανητική ασπίδα προστασίας των αδυνάμων. Ένας «δίκης οφθαλμός», στον οποίο μπορεί να εμπιστευθεί η μικρή και ασθενική Ελλάς την ασφάλειά της. Η σύγχρονη θεά Θέμις στην οποία η πτωχή πλην τιμία Ελλάς μπορεί να προστρέχει προκειμένου να διαφυλάξει τα όσια και ιερά της. 

«Διεθνές δίκαιο». Η εξασφάλισή μας έναντι του αλυτρωτισμού των Σκοπιανών. Αρκούν οι συμφωνίες υπό τους κανόνες του διεθνούς δικαίου για να ησυχάσουμε άπαξ και δια παντός από τις επιβουλές των Βορείων γειτόνων. Έτσι διατείνονται οι ειδικοί. Έτσι διατυμπανίζουν οι σοφοί. Έτσι διαβεβαιώνουν οι ειδήμονες. 

Ασφαλώς εννοούν το «διεθνές δίκαιο» υπό το οποίο: 
1) Έχουν παρέλθει 40 και πλέον χρόνια βάρβαρης κατοχής τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους Τούρκους ιμπεριαλιστές 
2) Επί 40 και πλέον χρόνια χιλιάδες Κύπριοι υπήκοοι εξακολουθούν να αγνοούνται εντός του κυπριακού κράτους 
3) Επί 40 και πλέον χρόνια η πρωτεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι διαιρεμένη και περιλαμβάνει «νεκρή ζώνη» 

Και ακόμη: 
Υπό το ίδιο «διεθνές δίκαιο» διαμελίσθηκαν κράτη (π.χ Σερβία) και αποδιοργανώθηκαν κράτη (π.χ Ιράκ, Λιβύη). 
Υπό το ίδιο «διεθνές δίκαιο» κράτη υποχρεώθηκαν σε ασφυξία (Κούβα), απώλεσαν βίαια εκλεγμένες κυβερνήσεις (π.χ Ελλάς, Χιλή) και λαϊκοί ηγέτες δολοφονήθηκαν (αμέτρητοι). 
Υπό το ίδιο «διεθνές δίκαιο» κηρύχθηκαν σταυροφορίες για τη σωτηρία ανύπαρκτων νεογνών που πετάχθηκαν από τις θερμοκοιτίδες (Κουβέιτ), αλλά δεν κηρύχθηκαν για τη σωτηρία χιλιάδων υπαρκτών παιδιών που εκτελέστηκαν σε στρατόπεδα προσφύγων ή τάφηκαν κάτω από σιωνιστικές μπουλντόζες παράνομων εποικισμών. 
Υπό το ίδιο «διεθνές δίκαιο» η ανθρωπότητα θρηνεί εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από πόλεμο για τα υποτιθέμενα πυρηνικά όπλα του Ιράκ, αλλά για τα πραγματικά πυρηνικά του Ισραήλ δεν ανοίγει μύτη. 

Μμμ ναι. Αυτά κάτι μού θυμίζουν: 
«... εἶναι τὸ δίκαιον οὐκ ἄλλο τι ἢ τὸ τοῦ κρείττονος συμφέρον». «... το δίκαιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά το συμφέρον του ισχυροτέρου» (Πλάτωνος, Πολιτεία)

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αριστειδη για ποιο διεθνες δικαιο μιλας, τα βαπτισια αν γινουν θα γινουν μεχρι τα μεσα Απρολιου , ωστε να ετοιμαστει με το καλυτεροι τροπο η εισοδος της ΠΓΔΜ ,, προσοχη ολοι στην Ελλαδα ΠΓΔΜ την ονοματιζουν σημερα παροτι για λογουςε μπατριωτικους , πατριδοκαπηλους τους λεω εγω, συνμεχιζουν οι της δεξιας πτερυγας να μασ δουλευουν για τιο ονομα που αυτοι εχουν αποδεχθει την συνθετη ονομασι , αρα ενακτυπημα για την ΝΔ για το μακεδονικο και ενα για τους νυπερπατριωτες που βουτηξαν το δακτυλο στο φαρμακευτικο μελι, παλι ο Τσιπρας θα συνεχεζει την πολιτικη της λιτοτητας , και μεις θα παρακολουθουμε τους τογραφους που θα κανουν υπολογισμους στο συνταγμα να μαθουμε ποσοι ακροδεξιοι , ακροπαπαδες, ακροχουντικοι , ακρο πατριωτες, ακροναζιστες μστοιβαχθηκαν για να κανουνεθνικιστικηγυμναστικη, . Τελικα Αριστειδη ειμαστε οι επιλογες μαςμας,. Δ Πυρρος

Ανώνυμος είπε...

ΔΠ ΠΥΡΡΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΟΜΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΣΑΝΟ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗς - ΝΔ , ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΗΡΩΣ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΣΕ ΑΛΛΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΙΣΜΟ , Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΑΚΡΙΒΩς ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΣΤΑΛΙΝ, ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ, ΕΥΜΑΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

XAΛΑΡΩΣΤΕ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ. ΣΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ.ΝΑΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΜΙΣΟΣ .ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ.
ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ? ΤΑ ΠΗΡΕ ΧΟΝΤΡΑ Ο ΣΤΑΛΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΘΕΛΕΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ.Η ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ "ΜΕΣΑ" ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ -ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΕΛΕΞΑΝ -ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΕ ΣΚΟΝΑΚΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ.ΠΟΣΟ ΜΑΚΑΛΑΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ?
ΥΔΡΟΧΟΙΣΤΗΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ
Ο ΚΑΘΕ ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ "ΚΟΜΜΑ"
ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΚΑΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ.Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ.
ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΙΣ "ΣΤΑΝΕΣ" ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ "ΔΕΞΙΕΣ" ΕΙΤΕ "ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ"
ΕΥΜΑΙΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ "ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ" ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ
ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ "ΨΙΓΜΑΤΑ" ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΠΟ "ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ" ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ? ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ "ΑΚΡΑΙΟΥΣ" ΕΙΤΕ ΔΕΞΙΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΘΙΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ.
ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ "ΚΑΦΕΝΕΙΟ" Η ΠΗΓΑΔΑΚΙ.
ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ "ΔΕΞΙΟΙ" -"ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΑΡΠΑΞΟΥΝ".
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΙ "ΔΕΞΙΣΤΕΡΟΙ" ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ .
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.
ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΘΑ ΔΕΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.
ΑΡΑ Η ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΓΜΕΝΟΣ ΕΙΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ-ΚΑΘΩΣ ΘΑ "ΚΥΒΕΡΝΑ" ΜΟΝΟΣ -ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ.
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΕ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ.
ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΑΝΤΕ ΣΕ ΔΥΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ .
ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

11.ο2. Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΜΕ ΤΟ ΑΝΕ ΙΝΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΑΝΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙς ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ, ΔΕΝ ΠΑΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΣΤΑΛΙΝ , ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΧΙ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ, ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΦΟΛΕ ΜΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΥΠΕΡΑΜΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟς ΤΗΣ ΔΕΞΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩΝ ΟΤΙ ΘΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ Η ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΙΝΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΥΔΡΟΧΟΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΙ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΧΩΡΙΖΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΙΕΡΑΡΧΙΑ Η ΚΟΡΥΦΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗς ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΒΛΕΠΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥς ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥς, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΑΠΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ, ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΖΗΛΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. ΞΕΚΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΙΣΜΟ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΣΙΜΑ , ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΚΡΗ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΑΚΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΧΩΡΙς ΕΙΡΜΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΑΞΙΝΟΜΙΣΕΙς ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΑΡΧΙΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΗ ΡΗΧΟΣ. ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΙΖΗΤΑΣ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ. ΕΥΜΑΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

11Ο2 εγραψες υδροχοιστης ισον πατριωτης , οχι κυριε μου υπαρχει ο πατριωτης σε δυσκολους καιρους οταν ελληνες στεκονταν μπροστα απο το εκτελεστικο αποσπασμα των ναζι γερμανωβν και φωναζαν ζητω η ελλαδα, και οι αλλοι που οπως ευστοχα γραφει ο Τραιανου αναχωρησαν για διακοπεσ στον νειλο, και σεπεριοδο των παχιων αγελαδων και της ειρηνικης περιοδου ειναι ολοι αυτοι οι υπαρπατριωτες που αναμεσα τους ειναι και αυτοι που βουτηξαν το δαχτυλο στο μελι την καθε ΝΟΒΑΡΤΙΣ και ταυτοχρονα το ιδιο δακτυλο το κουνουν για τη μακεδονια , οι παπαδες και το ιερατειο που στουσ αχαλεπους καιρους ηταν παντα απων. οι πολιτικοι που αυτοαναγορευτηκαν πατριωτεσ επασρτρεψαν στην βουλη για να ψηφισουν την συνθετη ονομασια, οι εφεδροι στρατοκαυλοιμαζι με τους χρυσαυγιτες επετρεψαν στα γυμναστηρια, και εσυ μεσα απο μπερδεμενες αποψεις που απο ο,τι καταλαβα πισω απο ολα τα κακως κειμενα υπαρχει ο κακος εβραιος, συμφωνω με τον ευμαιο που σε χαρακτηρισε φιλοναζι, ενδεχομενως να μην το καταλαβαινεισ οτι βρισκεσαι μεσα σε επικινδυνα τουνελ δυστυχως. Φιλε μου δεν επιθυμω να ανοιξω επικοινωνια με νεοναζι δεν με ενδιαφερει η αποψη σου , σου απαντησα γιατι δεν μπορει να σου απαντησει ο Τραιανου , δεν μπαινει σε διαφορετικο μπλκ περαν του εαμ βκαι καλα κανει, για να αποκρουσει οποιον προβοκατορικα χρησιμοποιωντας τον υδροχοισμο προσπαθει να αναδειξει το ακραιο αντισημητικο του μενος οντας φιλοναζιστικων Τελοιδεων.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΑΔΙΚΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΕΤΩ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΕΜΦΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΟ ΑΝΤΙΣΗΜΗΤΙΣΜΟ ΑΡΑ ΦΙΛΟΝΑΖΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ. ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ Ο ΦΙΛΟς ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΥΔΡΟΧΟΙΣΜΟ ΕΒΡΑΙΟΥς ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΗΤΙΚΟ ΑΝΑΡΧΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ, ΠΟΙΟΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΩΣ ΛΥΣΞΗ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, ΥΔΡΟΧΟΙΣΜΟΣ ΙΣΟΝ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ, ΕΒΡΑΙΚΗ ΝΠΟΤΡΟΠΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΣΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΕΛΕΟΣ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥς ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΙΛΤΡΑΡΕΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΧΑΥΡΑ ΙΟΥΔΑΙΚΗ ΕΥΜΑΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθω να θυμηθω τινος ειναι η γραφη κατι μου θυμιζει μοιαζει με ........ Γιαννης

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι δυνατον καποιος να δηλωνει υδροχοιστηςν αν δεν πιστευει πρωτα και πανω απ΄.ολα στην ισοτητα μεταξυ των ανθρωπων. Για τον υδροχοισμο η π[ιστη αυτη ειναι βασικοτερη ακομα και πανω απο την πιστη των ανθρωπων στο Θεο. Οταν φιλε μου υπερασπιζεσαι τον υδροχοισμο και ταυτοχρονα διαχωριζεις τους καλους με τους κακκους εβραιους , θυμιζεις τον ναζιστικο διαχωρισμο πορι καθαροτητας της φυλης αρρεια φυλη σε χεση με τους υπανθρωπους εβραιους.Ακριβως η ιδια θεωρηση διακατειχε και τον νεοναζι Μπρειβικ που στο ονομα του αντισημητισμου, δολοφονησε 8Ο αθωα παιδια στην Νορβηγια, δηλωνοντας οπαδος των ναζι και του ΧιτλερΚοινος λοιπον παρανομαστης αναμεσα σε αυτους που βνλεπουν ενα κακο εβραιο πισω από ολα και του μακελαρη νεοναζι Μπρειβικ ειναι το μισος. Ο υδροχοισμος δεν διδασκει μισος, αναλυει και προσπαθει να αναδειξει την ΑΓΑΠΗ μεταξυ των ανθρωπων. Ευμαιε συμφωνω απολυτα στις επισημανσεις σου και καλο ειναι να μηνμ ανοιξουμε διαλογο με αντισημητες που δηλητηριαζουν τις ανθρωπινες σχεσεις. Τελος να υπενθυμισω στον νεοναζι υποτιθεμενο υδροχοιστη, οτι ο υδροχοισμος κατα την αποψη μου δεν ειναι ελληνικη ιδεολογια, αφου οι αρχαιοι ελληνες, διαχωριζαν και δεν εξισωνονταν με τους υπολοιπους λαους. Πας μη ελλην βαρβαρος. Γιαννης

Ανώνυμος είπε...

Γιαννη ευχαριστω για την στηριξη σου , προσωπικα θελω να δηλωσω οτι το τεχνητο με τις ευλογιες των Αμερικανων κρατος του Ισραηλ που αποτελει στην περιοχη τον χωροφυλακα με τις πλατες των ΗΠΑ ουτε θελω να το βλεπω και να το ακουω, γιατι θεωρω οτι η συμπ[εριφορα της ελιτ που το κυβερνα μαζι με την αστηριξη των εθνικιστικων και ακροιδεξιων κομματων του Ισραηλ δεν εχει τιποτε λιγοτερο απο τους ναζι. Αλλο αυτο και αλλο να θεωρω ολους τους εβραιους υπανθρωπους γιατι εμμεσως πλην σαφως αποδεχομαι και ασπαζομαι την ναζιστικη αντισημητικη θεωρια , Ενδεχομενως Γιαννη ο φιλος να μην εννοει αυτο που καταθετει, ευχομαι πραγματι να κανει λαθος , διαφορετικα βαζει τον υδροχοισμο που οπως σωστα αναφερεις δεν διαχωριζει και διδασκει αγαπη, ως προικαλλυμα για να κλαλυψει τα νεοναζιστικα του συμπλεγματα. Ευμαιος

Αριστείδης είπε...

Προσπάθησα να καταλάβω τους σχολιαστές και τον διάλογο μεταξύ τους. Δυστυχώς δεν κατάλαβα και πολλά. Δυστυχώς η κουβέντα στα σχόλια δεν έχει καμία σχέση με την ουσία του άρθρου. Σας παρακαλώ να καταλάβετε. Μιλάω για την υποκρισία και τίποτε παραπάνω. Δεν έχω πολύ χρόνο να μετέχω στην κουβέντα, ούτε και διάθεση. Μάλλον θα κλείσω τα σχόλια και θα ησυχάσουμε όλοι (κι όποιος θέλει πραγματικά να απευθυνθεί σε μένα ας στέλνει μέιλ). Πάντως σας ευχαριστώ που με διαβάζετε, είναι παρήγορο...