Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Αριθμός τηλεφώνου: 214 2147200. Είναι η Vodafone που παίζει με τα νεύρα μας ή κάποιος άλλος;



Εδώ και μία περίπου εβδομάδα το κινητό μου τηλέφωνο βομβαρδίζεται από κλήσεις. 

Πολλές φορές την ημέρα, άσχετες (έως ακατάλληλες) ώρες. Καλεί ο αριθμός 2142147200. Μονίμως. Και μονίμως ουδείς μιλά όταν απαντήσω στην κλήση. 

Δεν κάλεσα τον αριθμό για να δω σε ποιον ανήκει (είναι αρκετά επικίνδυνο να καλούμε άσχετους αριθμούς και ιδιαίτερα όταν μας ενοχλούν και δεν απαντούν), αλλά έκανα κάτι καλύτερο: έψαξα το διαδίκτυο. 

Για δείτε εδώ:


Στην ερώτηση του ανθρώπου αυτού στη σελίδα της Vodafone Ελλάδας στο Facebook (αν η σελίδα είναι γνήσια), η εταιρεία (αν είναι πράγματι η Vodafone Greece), παραδέχεται ότι ο αριθμός ανήκει σε συνεργάτη της, και η κλήση γίνεται για προσφορά προϊόντος. Η ερώτηση του ανθρώπου έχει υποβληθεί στις αρχές Οκτώβρη του 2013. Έκτοτε, η σελίδα (με εκατοντάδες χιλιάδες «likes») φιλοξενεί συνεχή και επανειλημμένα παράπονα πολλών ανθρώπων, ακόμη και συνδρομητών της εταιρείας(!), οι οποίοι διαμαρτύρονται για ένα και μόνο πράγμα: ενοχλούνται. Όπως ακριβώς κι εγώ. 

Οι διαμαρτυρίες κυμαίνονται από οξείες έως υβριστικές και σε κάθε περίπτωση είναι προσβλητικές και απαξιωτικές για την εταιρεία και τις μεθόδους της. Σταχυολογώ μερικές: 


Παρά τις διαμαρτυρίες το «βιολί» φαίνεται να συνεχίζεται και διαθέτει μάλιστα και άλλη διάσταση. Στα μηνύματα των εξοργισμένων συμπολιτών μας, απαντά κάποιος που τους προτρέπει να στείλουν γραπτό μήνυμα με τον αριθμό που καλείται (πιο σωστά «ενοχλείται») ώστε ο καλούμενος να εξαιρεθεί από τις κλήσεις-ενοχλήσεις! Για προσέξτε:


Ενώ λοιπόν η ενόχλησή μου (μας) συνεχίζεται, ερωτώ: 

Ο αριθμός 2142147200 ανήκει όντως σε συνεργάτη τής Vodafone Greece; Η ιστοσελίδα που το παραδέχεται ανήκει πράγματι στη Vodafone Greece; 

Αν οι απαντήσεις είναι θετικές συμπεραίνω: 
1) Η εταιρεία αδιαφορεί για το αν ενοχλεί, παρά το ότι έχει επανειλημμένως και σαφώς ειδοποιηθεί. Αν δεν αδιαφορούσε θα έπρεπε να επαναφέρει στην τάξη τον συνεργάτη της, να ζητήσει συγγνώμη και να επιλέξει άλλον τρόπο προώθησης προϊόντων. 
2) Η εταιρεία φαίνεται να πιστεύει ότι η αρνητική δημοσιότητα και διαφήμιση είναι θετικές (αυξάνουν τα κλικς στη σελίδα μας, τις κλήσεις προς το κέντρο μας και ποιος ξέρει τι άλλο). 
3) Ως λύση για το πρόβλημα που η ίδια προκαλεί σε ανυποψίαστους πολίτες προτείνει την εξευτελιστική διαδικασία υποβολής από τον παθόντα-ενοχλούμενο έγγραφου (έστω και ηλεκτρονικού) αιτήματος εξαίρεσης από την ενόχληση! 

Ως άμεσα θιγόμενος δημοσιοποιώ το θέμα και την σαφή πρόθεσή μου να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου. Αναμένω τις γνώμες των αναγνωστών μου, πολλές σαφείς απαντήσεις από όσους με ενοχλούν και μία τουλάχιστον συγγνώμη.


12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα κανεις και δημοσιοποιεις το θεμα εφοσον η δικαιη "δυσφημιση" (με την εννοια της ΝΟΜΙΜΗΣ ενημερωσης του κοινου για τις -νομιμες μεν, απαραδεκτες δε- πρακτικες της εμπλεκομενης εταιριας) ειναι η μονη σου λυση (μιας και δεν νομιζω πως εχεις αλλο "νομιμο δικαιωμα" - τυπου "national do not call registry"... οπως Αμερικη!) - προταση μου ειναι να ενημερωσεις με email την Vodafone για την δημοσιευση του αρθρου σου και επιπλεων να τους ζητησεις εκ των προτερων την αδεια να δημοσιευσεις την οποια (αν υπαρξει βεβαια...) απαντηση τους... δηλαδη πολιτισμενα πραγματα!
Υ.Γ. ΔΕΝ ειμαι νομικος...!!!
ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ

Αριστείδης είπε...

Καλά τα λες, κι ας μην είσαι νομικός. Ωστόσο δεν καταλαβαίνω γιατί ο ενοχλούμενος πρέπει να υποβάλει τα σέβη του σ' εκείνον που ενοχλεί. Όπως μπορείς να δεις στις φωτογραφίες, επώνυμοι άνθρωποι δηλώνουν ρητώς ότι έχουν καταφύγει στις αρμόδιες αρχές, και αυτό προ μηνών (από προσωπική εμπειρία σού λέω ότι η Αρχή Τηλεπικοινωνιών απαντά αμέσως και διαβιβάζει την καταγγελία στον καταγγελόμενο αξιώνωντας απάντηση). Και τίποτε δεν άλλαξε. Και η παρούσα ανάρτηση, όπως διαπίστωσα από τα στατιστικά του ιστολογίου, διαβάζεται από ανθρώπους που αναζητούν στην Google τον καλούντα από το νούμερο 2142147200. Άρα το πράγμα συνεχίζεται. Ανήκουστο και ανεξήγητο.

Ανώνυμος είπε...

"δεν καταλαβαίνω γιατί ο ενοχλούμενος πρέπει να υποβάλει τα σέβη του σ' εκείνον που ενοχλεί"
Νομιζω πως με το παρον αρθρο "υπεβαλες τα σεβη σου" σε αυτα τα γαιδουρια ικανοποιητικα!

"η Αρχή Τηλεπικοινωνιών απαντά αμέσως και διαβιβάζει την καταγγελία στον καταγγελόμενο αξιώνωντας απάντηση"
Δεν γνωριζα πως η Αρχη Τηλεπικοινωνιων μεσολαβει σε τετοιες περιπτωσεις - βεβαια συνεχιζω να πιστευω πως επειδη η καταγγελομενη εταιρια δεν παραβιαζει καποιο νομο (απλως ειναι γαιδουρια!) δεν υποχρεωνονται σε απαντηση η και παυση της ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ πρακτικης τους.

Υ.Γ. ξεχασα να γραψω στο πρωτο σχολιο μου πως ειμαι και εγω θυμα αυτων των γαιδουριων, με τον ιδιο σχεδον τροπο.

ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ

Αριστείδης είπε...

Όποιος απαιτεί συγγνώμη δεν υποβάλει σέβη. Απαιτεί από τον άλλον να υποβάλει σέβη.
Νομίζω ότι σαφώς παραβιάζει νόμο (-ους) απλώς δεν μπορώ να σου γράψω εδώ το σκεπτικό μου.

εργδημεργ είπε...

Οικοδεσπότα!

Ακόμη καί τα κινητά των 20 ευρώ παρέχουν μία ευκολία: την κατάταξη των αριθμών των ενοχλούντων στη λίστα ανεπιθυμήτων. Κοινώς, τους πετούν αυτόματα στην ηλεκτρονική χ.στρα, καί τραβάνε καί το καζανάκι. Δεν ακούς ούτε κάν το κουδούνισμα!

Μιά ενόχληση, δυό ενοχλήσεις... καί ψάξε το σχετικό μενού.

K.K. είπε...

Κάτι αντίστοιχο κάνει η NOVA-Forthnet με εξωτερικούς συνεργάτες της.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι τηλεφωνο εξωτερικου συνεργατη. Εργαστηκα ενα διαστημα για την εταιρεια προωθησης τηλεπικοινωνιων. Ζητωντας απλως να εξειρεθεις απο τη λιστα την επομενη φορα που θα σε καλεσουν εχει σαν αποτελεσμα να διαγραφεις οντως αλλα μονο απο τη συγκεκριμενη λιστα τηλεφωνων. Σε νεα λιστα ενδεχεται να εχεις ενσωματωθει ξανα. Οι λιστες διαμορφωνονται συνφωνα με την αρνητικη η θετικη απαντηση που δινεις καθε φορα

Unknown είπε...

Και εμενα με ενοχλει αυτος ο αριθμος και μαλιστα σε ακαταλληλες ωρες....δυο απο τις φορες μου με πηρε το σηκωσα και δν ακουγοταν τπτ....δυο παρεμφερη τηλεφωνα εχουν καλεσει και μια φιλη μου..ψαχνοντα ςωστοσο στο greece caller id βρηκαμε πως ο ενας ανηκει στην vodafone ενω ο αλλος στην wind...μηπως αρα δν κνει αυτη την κακογουστη πλακα μονο η vodafone??η απαντηση σου θα με ευχαριστουσε ....γτ εχω αρχισει να ανυσηχω πολυ και να φοβαμαι το τι μπιρει να ειναι αυτος ο αριθμος

Αριστείδης είπε...

Αγαπητή Ειρήνη,
τυχαία είδα το σχόλιό σου (δεν αφιερώνω πια παρά ελάχιστη ώρα στο blog).
Την απάντηση στη δίνει ο Ανώνυμος φίλος με το ακριβώς προηγούμενο σχόλιο. Για να απαλλαγείς θα πρέπει να απαντήσεις, να εδεήσουν να μιλήσουν και να πεις ξερά ότι δεν ενδιαφέρεσαι. Και φυσικά πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα να επιστρέψουν. Καθόλου επικίνδυνοι, αλλά πολύ ενοχλητικοί. Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ είναι η βοδαφον.
Είναι από το μά τριξ.
Αυτό που κάνουν είναι να σας ''διαβάσουν'', και σε πολλές περιπτώσεις να δώσουν προγραμματισμό.
Μην το σηκώνετε και είστε οκ.

Unknown είπε...

Σε ευχαριστω πολυ αριστειδη π αφιερωσες χρονο για να απαντησεις στο σχολιο μου!τελικα οντως επρεπε απλως να το σηκωσω κ ν περιμενω λιγο εως οτου να μιλησουν!και μετα απλως να τς πω οτι ειμαι ανηλικη κ δν ενδιαφερομαι..με εχουν παρει βεβαια αλλες δυο φορες απο τοτε που τους το ειπα..αλλα πλεον δν τρομοκρατουμαι γτ καταλαβα πως οπως κ συ ειπες ειναι ενοχλητικοι,οχι επικινδυνοι.

Unknown είπε...

Μα τριξ?τι ειναι αυτο?