Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Επαναστάτες ποπολάροι (ψηφοφόροι) προσγειωθείτε.



Παρακαλώ όσους βομβαρδίζονται όλο το 24ωρο με δημοσκοπήσεις και ποσοστά, να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: 

Ποιο από τα παρακάτω θα αλλάξει μετά τις εκλογές (τις επερχόμενες και οποιεσδήποτε μεταγενέστερες): 

Ο πλούτος των λαών βρίσκεται στα χέρια λίγων, περιούσιων και αδίστακτων ιδιωτών.

Τα χρέη των κρατών, άρα και των λαών, στους τοκογλύφους αυτούς διογκώνονται. 

Οι αγωγοί αερίου και πετρελαίου γεμίζουν με αίμα. 

Ο υπερυπολογιστής της NSA φακελώνει όσους γράφουν fuck USA. 

Το κόστος διαβίωσης αυξάνεται και η πιθανότητα επιβίωσης μειώνεται. 

Φωτογραφικές διατάξεις και τροπολογίες διορίζουν τους μούλους της ελίτ ή παραγράφουν κακουργήματα. 

Οι τύποι που στην έδρα φοράνε τήβεννο και στη στοά ποδίτσα, έχουν μία και μοναδική έννοια: μήπως ρίξει πάγο στην Αράχωβα και κάψει το γκαζόν του εξοχικού. 

Ο λαουτζίκος είναι στα ράντζα και οι επώνυμοι στις σουίτες. 

Αριστεροί με χοντρά επενδυτικά χαρτοφυλάκια παραμυθιάζουν τον κοσμάκη για την ύπαρξη καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο και ο Μαζιώτης αυτή την ξεφτίλα την χαρακτηρίζει απλώς «ουτοπία». (Ναι ρε υπερπατριώτες, διαβάζω και Μαζιώτη.). 

Το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τα πετροδόλαρα των ισλαμοφασιστών συνιστούν «επενδύσεις» αρκεί να πέφτουν μερικά ψίχουλα σε λιμασμένους ιθαγενείς. 

Οι ειδήσεις είναι γεμάτες με «συγκλονιστικές» αποκαλύψεις και «σοκαριστικές» φωτογραφίες και όλος και κάποιος καραγκιόζης «ξεσπά μπροστά στις κάμερες». 

Η αριστούχος της Νομικής ψωμολυσσάει και η αναλφάβητη καριόλα κάνει καριέρα στο μόντελινγκ ή στη δημοσιογραφία. Και ακόμα χειρότερα, η πρώτη παρακολουθεί εκστασιασμένη τη δεύτερη στο γυαλί. 

Τα κωλόπαιδα τα σπάνε στα γήπεδα και οι φόνοι στην άσφαλτο πολλαπλασιάζονται (δεν θυμάμαι αν σας το ‘πα αλλά τις προάλλες κόντεψε να με φάει μια τσοκαρόγιδα με μπε-εμ-βε που υποστήριζε ότι πετάχτηκα ξαφνικά από το στενό· το ότι εκινείτο σε πλατεία και εγώ έμπαινα στην πλατεία ... στο αιδοίο της). 

Το τρέιλερ του παλιόφουστα του ελληναρά του γείτονά μου σαπίζει εκεί στο πεζοδρόμιο, πάνω στη στροφή, από κάτω βρωμάει ο τόπος και κανείς δεν ασχολείται. 

Ο «ευπαθής» στο υπόγειο γίνεται λιώμα κάθε βράδυ με βότκα, περιμένει τη γκόμενα να γυρίσει από το κωλάδικο για να τη σπάσει στο ξύλο κι όταν διαμαρτύρομαι στην καλύτερη με λέει ρατσιστή και στη χειρότερη μου πετάει τα άδεια μπουκάλια. 

Απαντώ στο ερώτημά μου: τί-πο-τε! 

Όποιος νομίζει ότι θα κάνει επανάσταση δι αντιπροσώπου, (όπου αντιπρόσωπος βάλτε ΣΥΡΙΖΑ ή Χρυσή Αυγή) είναι θύμα. Ρομαντισμού ή προπαγάνδας. 

Η επανάσταση γίνεται στο δρόμο και περιλαμβάνει αίμα. Δικό τους και δικό μας. Όποιος λιποθυμάει ακόμα και στη σκέψη του αίματος, να μην βαυκαλίζεται με εκλογές, ψήφους και δημοσκοπήσεις. 


12 σχόλια:

Αυτόλυκος είπε...

Πολύ σωστό τό συμπέρασμα φίλε μου. Καί, γενικά, πολύ θλιβερό τό νά περιμένει κάποιος νά βγάλει άλλος, όποιος κι άν είναι αυτός, τό φίδι από τήν τρύπα γιά λογαριασμό του. Τό θεωρώ κατάντια.

Καραγκιοζοπρόβατο είπε...

Ε...Αντε. Τικάθεστε Αυτόλυκε και Αριστείδη. Δώστε το παράδειγμα. Από εμάς περιμένετε. Εμείς είμαστε πρόβατα. Το ομολογούμε.
Υ.Γ. Μπέέέέέέέέέέέέ στους φιλοσόφους του internet.

Αριστείδης είπε...

Και ποιος σού είπε αγαπητέ μου ότι η φιλοσοφία λύνει τα προβλήματα; Η φιλοσοφία αμφισβητεί και συζητά. Οι φιλόσοφοι ούτε παραδείγματα αποτελούν, ούτε σωτηρία προσφέρουν, ούτε ψήφους ζητούν.
Και πολύ περισσότερο δεν κοροϊδεύουν τον κοσμάκη άλλα λέγοντας και άλλα πράττοντας, όπως οι κομματόσκυλοι.

Υ.Γ Μη βελάζεις εκτός στάνης διότι διαθέτουμε κι εμείς γκλίτσες.

Καραγκιοζοπρόβατο είπε...

Συμφωνώ με το υστερόγραφο γιαυτό και σιωπώ. Καταλαβαίνω οτι είναι θέμα εξουσίας και όχι ενδιαφέροντος γιά τα πρόβατα.

Αριστείδης είπε...

Εξουσία δεν διαθέτουμε. Μόνο γκλίτσες για την άμυνά μας έναντι κομματόσκυλων που γαβγίζουν και προβάτων που βελάζουν προς τα έξω, ενώ θα έπρεπε να αφήνουν αυτή τη δουλειά (και τους κινδύνους από τις γκλίτσες) στα κομματόσκυλα που την ξέρουν καλύτερα. Εξουσία διαθέτουν οι τσοπάνηδες εντός των μαντριών. Εκεί να δεις ενδιαφέρον για τα πρόβατα (και ειδικά για την καρδάρα).

Αυτόλυκος είπε...

Αυτόλυκος/Κακόλυκος->μαύρα-προβατάκια->μάμ!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον σου απαντω Αριστειδη: τα παντα μπορουν να αλλαξουν -προς το καλυτερο η προς το χειροτερο- με την ψηφο του λαου (και επειδη ο "λαος" ειναι "παχια" λεξη: με την ψηφο του πολιτη).
Δεχομαι το επιχειρημα σου (απαντηση στον "Καραγκιοζοπροβατο") πως οι φιλοσοφοι απλως θετουν (συ)ζητηματα χωρις να ειναι παραδειγματα, ομως αφου το φιλοσοφησα αρκετα τελικα συμφωνω με την ουσια της τοποθετησης του σχολιαστη "Καραγκιοζοπροβατο" (συμπεριλαμβανομενου και του βελασμου!).
Δεχομαι πως "επανασταση δι' αντιπροσωπου" δεν γινετε, ουτε παιρνω στα σοβαρα "επαναστατες" που λιποθυμουν μπροστα στα αιματα - ομως η δημοκρατικη διαδικασια δεν ειναι "επανασταση" (απλως συνηθως χρειαζετε επανασταση για να αποκτησεις δημοκρατια), και ως διαδικασια επινοηθηκε ακριβως για να μην πνιγομαστε στο αιμα καθε φορα που χρειαζετε να λειφθει μια αποφαση συλλογικα.
Η τελευταια προταση σου "Όποιος λιποθυμάει ακόμα και στη σκέψη του αίματος, να μην βαυκαλίζεται με εκλογές, ψήφους και δημοσκοπήσεις" ειναι ακρως προβληματικη διοτι μπερδευεις τα πραγματα. Αυτος που δεν του αρεσουν τα αιματα σωστα επιλεγει την δημοκρατια - αλλα ακομη και αυτος που εχει ανοχη στο αιμα επιλεγει την δημοκρατια αν δεν ειναι αιμοδιψης. Συνηθως επανασταση επιλεγουν οσοι δεν ζουν σε δημοκρατια, και οσοι παρανοικοι ζουν σε δημοκρατια αλλα μεθουν με το αιμα... ααα, μην ξεχασω, και βεβαια -ειδικα στην Ελλαδα- οι "επαναστατες του ιντερνετ" (μπεεε...!!!).
Προσωπικα (ως δεξιος) στηριζω την Χρυση Αυγη (για να ξεβρωμισει ο τοπος!) - δεν θελω "επανασταση", τουλαχιστον αν μπορω να την αποφυγω μεσω της δημοκρατικης διαδικασιας (εφοσον μπορω ακομη να ψηφιζω Χρυση Αυγη...). Θεωρω πως στην Ελλαδα εχουμε δημοκρατια - προβληματικη μεν... δημοκρατια δε.
Δημοκρατια ΔΕΝ ειναι να κανουμε επανασταση οταν -και διοτι- ειμαστε μειοψηφια - Δημοκρατια ειναι η εξουσια της πλειοψηφιας (οσο εμετικη και αν τυχον ειναι αυτη η πλειοψηφια).
Επαναλαμβανω σχολιο μου που εκανα σε αλλο αρθρο σου ως απαντηση σε -αγαπητο κατα τα αλλα- ετερο σχολιαστη:
"
Μια προσωπικη απλη ιεραρχιση του σεβασμου μου προς πολιτες:
1) Δεξιοι
2) Σκατα
3) Αριστεροι (ναι, πιο κατω απο τα σκατα...)
4) Ακυρο -με προθεση να ριξουν εγκυρο αλλα λογω αδεξιοτητος...- (μα τοση ανικανοτητα βρε ζωντοβολα... δεν με νιαζει καν αν ειστε δεξιοι... - τι να πω, δεν ειναι δυσκολο ρε γαμωτο, ακομη και η γιαγια μου το εκανε σωστα: σταυρωνεις ενα κολοχαρτο...)
5) Λευκο (δειλοι, μοιραιοι και αβουλοι ανταμα, προσμενουμε ισως καποιο θαμα... ομως παροντες στην καλπη)
6) Ακυρο -με την εννοια του λευκου- (ειστε τοσο βλακες που δεν ξερετε καν πως για την περιπτωση σας υπαρχει το "λευκο"!)
7) Αποχη -ανευ "αποψεως", απλα λογω ανωτερας βιας- (δεν υπαρχει δικαιολογια οταν ανθρωποι εχουν πεθανει για να μπορειτε να εχετε καλπη... δεν με νιαζει καν αν ειστε δεξιοι... να κοβατε τον λαιμο σας...)
8) Χαος
9) Αποχη -με "αποψη"- (βρε αι σιχτιρ που εχετε και "αποψη")
"

ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ

Αριστείδης είπε...

1) Πολλά. Πάρα πολλά. Αναγκαία ίσως για κάποιον που δεν έχει ξαναδιαβάσει σχόλιά σου.
2) Ευρίσκεσαι σε κατάσταση ενθουσιασμού τον οποίον δεν συμμερίζομαι. Η διαφωνία μου είναι κάθετη. Εκλογές στην παρηκμασμένη δημοκρατία ίσον τίποτα. Άλλοθι για ανομολόγητους σκοπούς.
3) Τα πράγματα είναι απλά: ρήξη (εξέγερση, επανάσταση κτλ) ή εκλογές. Ρήξη μέσω εκλογών: άτοπον.
4) Φαίνεται να αγνοείς τη σημασία του ρήματος βαυκαλίζω (-ομαι). Δεν κατηγορείσαι γι αυτό, αλλά για το ότι εκφέρεις γνώμη χωρίς να εμβαθύνεις στον συλλογισμό. Ψάξε λεξικό για το λήμμα.
5) Ιεράρχηση του σεβασμού σου δεκτή (δικαίωμά σου να την εκφράζεις) αλλά αδιάφορη έως προσβλητική (υπ' αριθ. 9).
6) Την ίδια άποψη για την "κακιά αποχή" έχουν και διάφοροι ανένταχτοι αριστεροί (γράφουν επωνύμως στο διαδίκτυο) που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς ορισμένα "σκατά" έχουν την ίδια άποψη με σένα. Κι αν τολμήσεις να τους γράψεις θα πουν εσένα σκατά.
7) Εγώ εδώ προσπαθώ μόνο να αφυπνίσω συνειδήσεις. Η υποκρισία με απωθεί. Με "αριστερούς" λεφτάδες και "ελληνοπρεπείς" τραμπούκους έχω διακόψει διπλωματικές σχέσεις. Όποιος τους γουστάρει είναι ελεύθερος να τους ψηφίσει και τα σκυλιά δεμένα.
Αυτά τα ολίγα, διότι πάω για ύπνο.

Αυτόλυκος είπε...

Είναι πολλά τά σέκελ σαγιανίμ; (βρε αι σιχτιρ) πού θά μάς απαγορέψεις νά έχουμε άποψη, φασιστοειδές τής πλάκας. Σιγά μή σέ ρωτήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

@Αριστειδης
1) Αναγκαστικα! Αλλωστε σε ενα φλυαρο αρθρο ταιριαζει ενα φλυαρο σχολιο (απο το "Ο πλούτος των λαών..." ως το "...πετάει τα άδεια μπουκάλια" ειναι φλυαριες - με καποια επιμερους συμφωνω, με τα περισσοτερα -ως δεξιος- διαφωνω, αλλα ηταν περιττα... συνηθως εισαι πιο ουσιαστικος...).
2) Αναγκαστικος ο "ενθουσιασμος" μου, ιδιος με αυτον που νιωθει καθε εν δυναμει θυμα βιασμου οταν βλεπει τον επιδοξο βιαστη του ετοιμο για ερωτες. Στην παρουσα συγκυρια -και μεσα στην παρηκμασμενη μεν, δημοκρατια δε- εχεις την πολυτελεια να εισαι πιο χαλαρος απο εμενα και να μην συμμεριζεσε τον "ενθουσιασμο" μου επειδη δεν σε φλερταρει ο βιαστης οπως εμενα, αν και ετσι δινεις στον βιαστη μου καλο αλλοθι για τους ανομολογητους σκοπους του (αλλοι, οχι εσυ ομως, δεν ειναι "ενθουσιωδεις" οπως εγω διοτι απλως ειναι οι βιαστες).
3) "ρήξη (εξέγερση, επανάσταση κτλ)" ΑΝΕΥ εκλογων ισον πολυ ρηξη μεν με πολυ αιμα δε, ενω "Ρήξη μέσω εκλογών" ισον σιγουρα λιγοτερη ρηξη αλλα με ελαχιστο εως καθολου αιμα ευτυχως - προσωπικα προτιμω το δευτερο.
4) Ουσιαστικα με αποκαλεις αποκοιμισμενο με παραμυθια δημοκρατιας - εγω παλι θεωρω τον εαυτο μου πολιτικα σε εγρηγορση που θεωρει τα παραμυθια περι "επαναστασεων" νανουρισμα για μωρους.
5) Σεβαστη η αδιαφορια σου - για τα περι προσβολης: ελα καλε τωρα που σε πιασαν τετοιες αστικες ευαισθησιες (ασε που νομιζω πως "προσβληθηκες" -αν προσβληθηκες- για λογαριασμο αλλων...)!
6) Γνωριζω την γνωμη των αριστερων για εμας τους δεξιους και ειναι σαφης η δικη μου για αυτους. Παντως για οσους αριστερους δεν φοβουνται να "λερωθουν" σε κομματα και δεν το παιζουν "αμολυντες παρθενες ετων... και βαλε!" ο σεβασμος μου ειναι μεγαλυτερος απο οτι για τους γνωστους "αποχη με αποψη". Οταν καποιος ενηλικιωθει πια κατανοει πως μονος του απλως αυνανιζετε - ειναι πιο "καθαρο" ετσι αλλα ειναι μ@λ@κ!@...
7) Γιαυτο σε διαβαζω (εισαι απο τα ελαχιστους, δυο-τρεις, μεμονωμενους διαδικτιακους Ελληνες που διαβαζω, και ο μονος στον οποιο σχολιαζω). Παντως οφειλω να δηλωσω πως απο τοτε που συνεβησαν τα γνωστα προσφατα φασιστικα εναντια στην Δημοκρατια ανηκω ("ενεργα" - δεν του ψηφιζω απλως αλλα τους στηριζω και με την φυσικη παρουσια μου) σε αυτους που πολλοι αποκαλουν (ισως οχι με την ιδια εννοια και για τα ιδια ατομα οπως εσυ;) "ελληνοπρεπεις τραμπουκους" οποτε φοβαμαι πως ισως εκθετω την φιλοξενη συχνοτητα σου.

@Αυτολυκος
Το "βρε αι σιχτιρ που εχετε και αποψη" δεν ειναι διαταγη απαγορεψης αποψης (αλλωστε εγω ειμαι "αντιφα"!) αλλα εκφραση αγανακτησης προς τους -αγαπητους κατα τα αλλα- κυριους "αποχη με αποψη" (http://aristidisdikaios.blogspot.gr/2014/03/blog-post_31.html). Νομιζω πως τα Τουρκικα "κοσμητικα" μου προς τετοια ατομα (και ισως καποια Εβραικα προς εμενα) -που μεταφερονται και απο αλλες συζητησεις- εκτρεπουν το κλιμα σε αυτην την φιλοξενη συχνοτητα και θα προσπαθησω -χωρις να ανακαλω- να το αποφορτισω απεχοντας απο περαιτερω σχολιασμο (αλλωστε οτι κατα την αποψη μου σοβαρο ειχα να γραψω το εγραψα) διοτι ως Χρυσαυγητης και κομαντο των special forces ειμαι εκ φυσεως αντιδραστικος.

ΗΜΙ-ΠΑΡΑΦΡΩΝ

Αυτόλυκος είπε...

@αντιδραστικος o|o

Ανώνυμος είπε...

και αυτες οι εκλογες το ιδιο αποτελεσμα θα φερουν οτι και αν ψηφισεις!!
θα ψηφισεις συριζα? ειναι οι ιδιοι! χρυση αυγη/ ιδιοι,ανεξαρτητους? παπαριες! οι ιδιοι!δημαρ,ελια συκια αχλαδια???
ειναι οι ιδιοι!!!
με οσο και να βγουν,ολοι μαζι θα φτιαξουν την συμμορια τους ξανα!! ακομα δεν εμαθες??
θα πας για "ευρωεκλογες? να "στειλεις" "εκπροσωπο' σου???
γιατι παραμυθιαζεσαι??? θα βει τραπεζι με ολα τα καλουδια και θα το κλωτσισει???
οχι!! οι ευρωεκλογες ειναι για να τους νομιμοποιησεις την συμμορια τους!! η ευρωχουντα θελει να εχει υπαλληλους! θελει να εχει συνενοχους,που τους στελνεις εσυ!!! για μενα η λυση??? τιποτα! εαν εχουμε τα αρχιδια,την ημερα των εκλογων,να μαζευτει ο κοσμος εξω απο τα δικαστηρια και οχι εξω απο τα εκλογικα κεντρα!!να ζητησει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!οχι το πανηγυρι που ονομασαν δημοκρατια!!
να εχουμε υποψηφιους αριστους! οχι να εχουμε,να διαλεξουμε,εναν κλεφτη η εναν πουστη,η μια περσονα,η τον μιμακο!! αηδια καταντησε το εργο,,,
οπως και να εχει φτασαμε στο τελος!!!
εγω το δηλωνω !! σε αυτο το στημενο,δεν συναινω !! και το αποδεικνυω!!! ΔΕΝ ΣΥΜΕΤΕΧΩ...ΑΠΕΧΩ..